Tel: + 31 (0) 88 600 4500


 

Manager Production

Wabtec Netherlands, is een succesvolle producent van industriële componenten, halffabricaten en systemen. Wij maken onderdeel uit van het beursgenoteerde Amerikaanse concern Wabtec Corporation met in totaal 27.000 medewerkers en een omzet van 8 miljard. Wabtec Netherlands is met ruim 200 medewerkers gevestigd in een representatief en modern pand in Ede en is ontstaan na een samenvoeging van 3 Nederlandse vestigingen. In Nederland richt Wabtec zich met name op 2 activiteiten. Ten eerste de ontwikkeling en productie van verschillende componenten, halffabricaten en systemen die toegepast worden in passagierstreinen en in de energiesector. Zoals bijvoorbeeld relais en besturingskasten en luchtbehandelingssystemen, stroomafnemers, paneelmeters en test- en meetapparatuur. Ten tweede de ontwikkeling en productie van stroomrailsystemen die gebruikt worden in o.a. warehouses, de agrisector en in de kraanindustrie. De producten die onze opdrachtgever ontwikkelt en produceert voldoen aan hoge kwaliteitsstandaarden en strenge veiligheidseisen. De vestiging in Nederland heeft een leidende rol binnen de business unit waartoe zij behoort en opereert als kenniscentrum. Daardoor is er veel samenwerking met andere fabrieken en verkoopkantoren in China, Frankrijk, Engeland, Australië en de VS. In Nederland worden ordergewijs laag volume batches geproduceerd, deels in een cleanroom omgeving. In China worden de grote series gemaakt. De cultuur binnen het bedrijf is open, dynamisch, resultaatgericht en betrokken. Er is een continue drang om te verbeteren en het bedrijf heeft de ambitie om een leidende positie in te nemen op de wereldmarkt.


Wat ga je doen?
Als Manager Production ben je eindverantwoordelijk voor de 3 productieafdelingen binnen Wabtec Netherlands. Je bepaalt samen met de directie het beleid, stelt begrotingen en budgetten op, bewaakt budgetten en rapporteert over de voortgang. Je stuurt direct 7 lijnleiders aan en indirect ongeveer 80 productiemedewerkers. Wabtec is ontstaan uit een fusie en tot op heden werken de 3 productie afdelingen grotendeels autonoom. De ambitie van Wabtec is om van deze afdelingen één team te maken waarbij de medewerkers uitwisselbaar zijn. Naast het verder verbeteren van (productie)processen en het uitbreiden van de (productie) capaciteit ligt je focus op de ontwikkeling van het team. Verder heb je in deze rol, gezien het feit dat Wabtec Netherlands binnen de business unit als kenniscentrum fungeert, ook internationale contacten met collega’s uit andere landen. Je maakt onderdeel uit van het MT operations en rapporteert aan de Site Managing Director.


Wie ben jij?
Om voor deze zelfstandige en verantwoordelijke functie in aanmerking te komen beschik je tenminste over:

 • een hbo werk- en denkniveau (bij voorkeur technisch geschoold);
 • ruime ervaring als leidinggevende in een technische productie omgeving;
 • strategisch inzicht en het vermogen om strategie om te zetten naar operationele plannen en executie;
 • ervaring met project- en changemanagement;
 • aantoonbare ervaring op het gebied van het coachen en ontwikkelen van medewerkers;
 • een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Als persoon ben je een charismatische peoplemanager met een ondernemende en proactieve instelling. Daarnaast ben je communicatief sterk, een verbinder en toegankelijk. Je werkt graag samen en je vindt gemakkelijk aansluiting op alle niveaus in de organisatie. Je hebt oog voor de verschillende culturen in het bedrijf en je voelt je betrokken bij en verantwoordelijk voor de medewerkers in het team.

Wabtec biedt:

 • een uitdagende functie in een internationale omgeving bij een bedrijf met groeiambitie;
 • interessante ontwikkelingsmogelijkheden, zowel binnen Wabtec Netherlands als binnen de Corporate organisatie;
 • de mogelijkheid om impact te maken en de productieafdelingen naar een integrale samenwerking te begeleiden;
 • een goed salaris en uitstekende arbeidsvoorwaarden waaronder 27 vakantiedagen, 13 roostervrije dagen waarvan er maximaal 6 kunnen worden ingeruild voor extra salaris, reiskostenvergoeding en pensioenregeling;
 • de vestiging is gelegen op het mooie en groene industrie terrein BT A12, met voldoende gratis parkeergelegenheid voor de deur.

Interesse?
De werving en selectie voor deze functie wordt begeleid door een extern bureau. Stuur je CV en motivatie naar Middendorp recruitment & advies t.a.v. Annejet Middendorp via annejet@middendorprecruitment.nl. Met eventuele vragen kun je contact opnemen met Annejet via 06-29072705.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld, delen in je netwerk wel.

 


Wabtec Privacy Policy Wabtec Cookie Policy