Tel: + 31 (0) 88 600 4500


Service Desk specialist

We hebben een vacature voor een fulltime Service Desk specialist. Samen met nog één andere collega zorg je ervoor dat iedereen binnen Wabtec Netherlands op de juiste wijze wordt gefaciliteerd en ondersteunt op IT gebied. Via een ticketsysteem ontvang je hulpvragen van medewerkers en je lost deze snel en vakkundig op. Daarnaast neem je ook deel aan diverse projecten. Je manager is ook verantwoordelijk voor IT support van locaties van Wabtec in Duitsland en Oostenrijk . Daarom wordt je mogelijk ook gevraagd om tijdelijk support te leveren aan deze landen en/of voor deze landen bij te dragen aan projecten.

Kennis & ervaring

Voor deze rol vragen wij een erkend ICT diploma op minstens MBO-4 niveau, ervaring binnen een Windows omgeving en kennis van IT communicatietools (Skype, Teams). Meer harde eisen hebben wij eigenlijk niet, omdat wij het belangrijker vinden dat je communicatief sterk bent en je jezelf kunt en wilt ontwikkelen in de diverse processen die bij de functie komen kijken. Uiteraard kun je hierbij rekenen op onze ondersteuning. Tot slot zien wij graag dat je Engels kunt spreken en lezen en dat je bereid bent om te reizen, vanwege het internationale aspect binnen deze rol.

Arbeidsvoorwaarden

Een prima salaris afhankelijk van je opleiding en werkervaring. Hier bovenop krijg je nog eens 27 vakantiedagen en 13 roostervrije dagen, waarvan je er een aantal kunt inruilen voor extra salaris. Iedereen ontvangt van ons een reiskostenvergoeding, en last but not least bieden wij je ook de mogelijkheid om zelf je werktijden te bepalen tussen 7.00 en 17.30u.

SOLLICITEREN

Heb je interesse? Dan kun je je sollicitatie mailen naar WNL_HR@wabtec.com .

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Wabtec Privacy Policy Wabtec Cookie Policy