Assistent Financial Controller

Met wie ga je samenwerken?
Je komt te werken in een team van enthousiaste en behulpzame collega’s die je graag helpen om te groeien in je job en persoonlijke ontwikkeling. Het team bestaat uit twee Accounts Receivable Administrators, een Accounts Payable Administrator en een Financial Controller en rapporteert aan de Manager Finance. Het is een klein en hecht team waar onderlinge samenwerking en communicatie belangrijk zijn.

Hoe ga jij het verschil maken?
Als lid van het Finance team bestaan je werkzaamheden onder andere uit:

  • Werkzaamheden ten aanzien van maandafsluiting, voorzieningen, afstemmingen/aansluitingen (intercompany en balansposities);
  • Verzorgen van ad hoc analyses en rapportages gericht op resultaat-, rendements- en procesverbetering;
  • Ondersteuning in planning & control cyclus / budget;
  • Werken met geavanceerde geautomatiseerde systemen en datamanagement (query’s, power pivot, BI, verbinden van systemen en databases etc) en de hieruit voortvloeiende analyses en rapportages;
  • Managen van ontwikkelingen in werkkapitaal en liquiditeitsrapportages;
  • Controleren van het grootboek, de project-, debiteuren-, crediteuren- en voorraadadministratie en de onderlinge samenhang daarvan;
  • Opstellen van periodieke interne financiële rapportages, zoals sales en order intake forecast rapportages;
  • Ondersteuning in algemene zin van Financial controller, Manager Finance en het Finance team.

Wat willen we van jou weten?
Voor deze rol zoeken wij iemand met HBO werk- en denk niveau. Gezien de aard en activiteiten van Wabtec Netherlands hebben de werkzaamheden een internationaal karakter. Goede beheersing van de Nederlandse én Engelse taal is daarbij noodzakelijk. Ervaring met Epicor of een ander ERP-productiesysteem en ervaring in een internationale productie- en handelsomgeving is een pré.

Hoe ziet jouw typische werkdag eruit?
Als je onze nieuwe collega wordt, ziet een typische werkdag er ongeveer zo uit:
Twee keer in de week is er ’s ochtends teamoverleg. Hierbij nemen we als team de planning door, waar een ieder mee bezig is, of er problemen zijn en hoe we die kunnen oplossen en hiermee kunnen helpen. Verder nemen we ontwikkelingen en nieuws door van de afdeling en vanuit de organisatie zodat iedereen goed geïnformeerd is. Communicatie binnen het team is erg belangrijk en dit zorgt voor een goede sfeer en samenwerking.

De maandafsluiting is de rode draad door de werkzaamheden heen. Vaak zijn er nog zaken uit de vorige maandafsluiting die verder geanalyseerd moeten worden of zijn er al zaken die voorbereid kunnen worden voor de volgende maandafsluiting. Daarnaast maak je tussentijdse aansluitingen en analyses om grote verschillen in de week van de afsluiting te voorkomen zodat je zo efficiënt en effectief mogelijk je werk kan doen. Voorbeelden hiervan zijn kostenoverschrijdingen, prijsverschillen en marge-analyses. Hierbij werk je ook veel samen met de financial controller.

Je monitort de voortgang van de sales omzet en de orderintake en rapporteert hierover aan het management. Hiermee verschaf je inzicht of we nog in lijn liggen met de forecast of dat daar aanpassingen in nodig zijn.

Verder ben je betrokken bij diverse projecten die of alleen op Finance betrekking hebben of waar meerdere afdelingen bij betrokken zijn. Dit zijn bijvoorbeeld projecten met betrekking tot procesverbeteringen, het verbeteren van rapportages en analyses en het verder automatiseren van processen.

Daarnaast krijg je ad hoc verzoeken vanuit de finance manager, van andere finance collega’s en vanuit andere afdelingen voor ondersteuning, hulp bij vragen en problemen en voor ad hoc rapportages en analyses.

Doordat de functie een mix heeft van vaste en terugkerende taken en afzonderlijke, incidentele en nieuwe taken is er voldoende afwisseling. Met de combinatie van het waar mogelijk verbeteren van processen, rapportages en analyses zijn alle ingrediënten aanwezig om deze functie naar een hoger niveau te tillen. 

Wil je solliciteren of meer informatie? Mail dan naar WNL_HR@wabtec.com of app met Lisa Pater (HR Advisor) via 06 46 55 61 46. 

We are Wabtec
We believe in people first

 

 

 

 

 


Wabtec Privacy Policy Wabtec Cookie Policy